Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: máris távozhat a bajnokcsapat edzője – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint az elmúlt napokban tartott tárgyalások nem vezettek sikerre és az olasz bajnokságot (Serie A) megnyerő Inter csapatának vezetőedzője távozhat az egyesülettől…

 

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Antonio Conténak nem sikerült megegyeznie az Inter vezetőségével a folytatásról, és 48 órán belül távozni fog a bajnokcsapattól. A lap úgy tudja, hogy a Real Madrid és a Juventus által is csábított Massimiliano Allegri a legfőbb kiszemelt a milánói padra, de Sinisa Mihajlovic, Maurizio Sarri és Simone Inzaghi is opció lehet.

A korábban az olasz válogatottat is irányító 51 éves leccei szakember az ötödik bajnoki címét ünnepelte edzői pályafutása során a harmadik különböző csapat élén. A Juventus mostanáig tartó hegemóniája Conte irányításával kezdődött, az első három bajnoki címet vele nyerte az együttes, a tréner később a Chelsea-vel megnyerte a PL-t 2017-ben (és egy évvel később a FA-kupát is), most pedig a milánói gárdát juttatta a bajnokság tetejére.

Conte két évvel ezelőtt került kinevezésre az Inter kispadjára, első évében a bajnokságban a második helyen végeztek és döntőt játszottak az Európa-ligában, míg a második szezonban bár a BL-csoportjukban utolsó helyen zárták, tavasszal imponáló magabiztossággal, hetekkel a bajnokság vége előtt bezsebelték a Scudettót.