Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A Villarreal bírta az idegek harcát, Rulli volt Emery hőse! – videóval

Ötödik Európa-liga fináléjára készülhetett karrierje folyamán Unai Emery, aki a Sevilla és az Arsenal után a Villarrealt is a döntőbe vezényelte. A spanyol tréner csapata ezúttal is előnybe került a mérkőzés folyamán, de a United képes volt egyenlíteni. A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott döntést, így jöhetett a büntetőpárbaj, ami egészen a 22. tizenegyesig tartott, amit David de Gea kihagyott, így a Villarreal nyerte az Európa-ligát!

Taktikus játékkal kezdték a felek a döntőt, egyik csapat sem tudott igazán komoly helyzeteket kialakítani. A mérkőzést inkább a United irányította, a Villarreal a biztos védekezésre épített. Az első félidőben a spanyolok pár veszélyesebb beadással jelentkeztek, és az első nagy lehetőségüket gólra is tudták váltani. Egy szabadrúgásnál Moreno tudott kibújni Lindelöf mögül, és mattolta De Geát, 1-0! Ezt követően a „Vörös Ördögök” ugyan próbálták növelni a nyomásukat, de a szünetig nem tudták komolyan veszélyeztetni Rulli kapuját.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, a United próbálkozott, de nem igazán találtak rést a Villarreal védelmén. Az 55. percben aztán egy szöglet után Cavani elé pattant a labda, ő pedig lecsapott az adódó lehetőségre, és bevette a kaput, 1-1! A 65. minutumtól egyre nyomasztóbbá vált a manchesteriek fölénye, előbb Rashford lőtte ígéretes helyzetből a kapu mellé a labdát, majd Cavani fejesét blokkolta Pau Torres közvetlenül a kapus előtt. A rendes játékidő végén még Pogba fejese okozott némi riadalmat, de ez sem találta el a kaput, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A hosszabbításban nem alakultak ki igazán komoly lehetőségek, mindkét fél inkább az eredményt őrizte, egyik sem mert nagy kockázatot vállalni. Egyetlen ígéretes támadása volt a Villarrealnak, amit végül Fred keze állított meg, de a bíró úgy ítélte meg, hogy nem kell büntetőt ítélnie. A 124. percben a játékvezető véget vetett a találkozónak, így jöhettek a tizenegyesek. A büntetőpárbajban is fej-fej mellett haladtak a felek, az első 5 rúgó egyike sem hibázott, így jöhetett a hirtelen halál. A finálé egészen a 11. körig tartott, ahol a kapusok következtek. Rulli értékesítette a sajátját, de David de Gea kihagyta a 22. büntetőt, így a Villarreal nyerte a döntőt!

Villarreal – Manchester United 1-1 (1-0) A büntetőpárbaj eredménye: 11-10 a Villarreal javára
Helyszín:
Stadion Miejski (Gdansk) Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: Moreno (29.) ill. Cavani (55.)
Sárga lapok: Capoue (54.), Foyth (84.) ill. Bailly (82.), Cavani (113.)
Kiállítás: – ill. –

Villarreal: Rulli – Pedraza (Moreno 88.), Pau, Albiol, Foyth (Gaspar 88.) – Trigueros (Gómez 77.), Capoue (Raba 120+3.), Parejo – Pino (Alcácer 77.), Bacca (Coquelin 60.), Moreno Vezetőedző: Unai Emery

Manchester United: De Gea – Shaw, Bailly (Tuanzebe 116.), Lindelöf, Wan-Bissaka (Mata 120+3.) – Pogba (James 116.), McTominay (Telles 120+3.) – Rashford, Fernandes, Greenwood (Fred 100.) – Cavani Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója:

A góllövőlista állása: