Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola elárulta, mitől különleges Messi

Az angol bajnok és BL-döntős Manchester City menedzsere a minap újabb fontos kérdésben osztotta meg gondolatait a nagy nyilvánossággal…

 

A Manchester City csapatának katalán menedzsere, Pep Guardiola arról beszélt, hogy véleménye szerint miért olyan különleges játékos a Barcelona állócsillaga, Lionel Messi:

“Lionel Messi nagyon erős, a legerősebb. Nemcsak a képességeiről, hanem a mentalitásáról is beszélek. Négy év alatt sok meccset játszottunk egymás között edzésen, ő pedig egyszer sem hagyta el a pályát vesztesként. Talán 4-5 olyan játékos volt a történelemben, aki ilyen szinten szeret versengeni és megmérettetni magát, ő pedig köztük van.”

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában. Ugyanakkor a korábbi elnök, Joan Laporta visszatérésével már eddig is sokan biztosra vették, hogy nyáron is maradni akar majd a Barcelona csapatánál.

A minap hosszabb interjút adó Messi pályafutása során nyolcadik alkalommal hódította el a spanyol bajnokság (La Liga) legjobb góllövőjének járó Pichichi-trófeát, miután 30 gólt szerzett a 2020-2021-es bajnoki idényben.