Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-döntő: “Sokat dolgoztunk, éhesek vagyunk a sikerre!”

Szombat este a Manchester City és a Chelsea részvételével angol házi döntőt rendeznek a Bajnokok Ligája 2020-2021-es sorozatának lezárásaként a portói Estádio do Dragaóban…

A Chelsea német menedzsere, Thomas Tuchel a pénteki sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az ellenfelet tartja esélyesebbnek, de bízik csapata erejében:

“Ez nem Guardioláról és rólam szól – nem teniszmeccset játszunk. Teljesen más felállást láthatunk majd a Citytől, de már van tapasztalatunk abban, hogy milyen bátornak kell lennünk bizonyos pillanatokban. Mindig nehéz Pep ellen szerepelni, elképesztő önbizalom és győztes mentalitás jellemző a csapataira. Jelenleg talán a Manchester City Európa és a világ legerősebb együttese. Hatalmas szakadék volt a bajnokságban közöttünk, de ezen sikerült faragni a Wembleyben és Manchesterben.

A futball megváltozott, s ez nincs másként a játékosokkal sem. Rengeteg tehetséges angol fiatal található a Bundesligában, tisztában voltunk a kvalitásaikkal. Büszke vagyok arra, hogy ilyen játékosaink vannak, a világ legkeményebb bajnokságában szerepelnek, s ez megedzi a mentalitásukat. Rájuk támaszkodunk, megbízunk bennük, a keret fontos részét alkotják.

Hat meccsen irányítottam a csapatot a BL-ben, előtte Frank Lampard nagyszerűen lehozta a csoportkört. Sokat dolgoztunk, éhesek vagyunk a sikerre. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, de az igazi örömöt a mérkőzés után szeretnénk átélni. A City kicsivel esélyesebb, de remélhetőleg el tudjuk hódítani a trófeát.

Tavaly is Portugáliában játszottam a BL-döntőt, boldoggá tesz, hogy visszatérhetek, rengeteg szép emlék köt ide. Nem egy átlagos hét ez, mindenki érzi ezt, ahogy visszaszámolunk a nagy meccsig. Sokat követel ez tőlünk, fizikai és mentális szempontból is. A pénteki nyugodt nap volt, minőségi időt töltöttünk el a szállodában. Erős csoportot alkotunk, hiszünk magunkban, és abban, amit megpróbálunk elérni.”

A BL-döntő szombat este 20:45-től kezdődik és az M4 Sport műsorán lesz majd megtekinthető.