Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: kihagyja a tornát a kolumbiaiak sztárja

Azok után, hogy a nyári Copa América rendezési jogát elvették Kolumbiától, a minap eldőlt, hogy az ország válogatottja egyik legismertebb játékosát kénytelen lesz nélkülözni a közelgő világbajnoki selejtezőkön és a kontinenstornán egyaránt…

 

A kolumbiai szövetség pénteken adott tájékoztatást róla, hogy James Rodríguez az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon esett át, amelyek megállapították, hogy nincs olyan fizikai állapotban, hogy az elkövetkezendő hetekben a kolumbiai válogatott segítségére legyen.

Az Everton középpályása így kihagyja a jövő csütörtöki és az azt követő keddi világbajnoki selejtezőket, valamint a június 13-án kezdődő Copa Américát egyaránt. A szövetség nem közölte, hogy pontosan milyen sérülése van a 29 éves légiósának, aki a klubszezonban többször bajlódott vádliproblémákkal.

Rodríguez az elmúlt idény során 23 mérkőzésen hat gólt szerzett a Premier League-ben végül a tizedik helyen záró liverpooli “kékek” színeiben.

Az eredeti tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig kerül lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játssza majd Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a finálét Barranquillában rendezték volna.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!