Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: “Hazugság lenne azt ígérnem, hogy megnyerjük a Copa Américát”

Két hét múlva kezdődik az idei Copa América, előtte még a dél-amerikai válogatottak két kört bonyolítanak le a világbajnoki selejtezők során…

 

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni az Olé részére adott interjúban ismét visszafogottan beszélt az 1993 óta egyetlen felnőtt világeseményen sem diadalmaskodó Albiceleste esélyeit illetően:

“Hazugság lenne azt ígérnem, hogy megnyerjük a Copa Américát, de a végsőkig küzdeni fogunk. Nem optimális most a helyzet, hogy közvetlenül a torna előtt még két világbajnoki selejtezőt kell játszanunk, de ez a többiek számára is ugyanúgy fennáll, meg kell barátkoznunk vele. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a csapatra. Rendkívül kiegyenlített manapság a dél-amerikai mezőny, kis túlzással mind a tíz csapatnak meg van az esélye a végső győzelemre, így nem ígérhetünk semmit.”

A négy meccs után tíz ponttal rendelkező argentinok a következő vb-selejtezőt jövő csütörtökön, június 3-án vívják Chile ellen hazai környezetben, majd néhány nappal később Kolumbiához látogatnak.

Az eredeti tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig kerül lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játssza majd Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a finálét Barranquillában rendezték volna, de Kolumbiától a CONMEBOL elvette a rendezés jogát.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!