Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína sem rendezheti meg a Copa Américát – HIVATALOS

Azok után, hogy Kolumbiától elvették a rendezés jogát az országban uralkodó polgárháborús viszonyok miatt, a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) a társrendezőnek tervezett Argentína rendezését is megvétózta…

 

A CONMEBOL vasárnap este Argentínától is elvetette a Copa América rendezési jogát az országban lévő koronavírus-járvány helyzet miatt, így két héttel a torna kezdése előtt teljes a bizonytalanság, mivel a tervezett két otthont adó országból mindkettőt kihúzhatjuk a listáról.

A nemzetközi szövetség most új helyszínt keres, és rövid időn belül tájékoztatást ígért. A sajtóhírek szerint a legvalószínűbb talán Chile és Paraguay közös rendezése, Uruguay vagy az Egyesült Államok lehet, de állítólag a torna későbbre halasztásának lehetősége is felmerült.

Az eredeti tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig került volna lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játszotta volna Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a finálét Barranquillában rendezték volna.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!