Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: “Benzema nem azért van itt, mert megbocsátást nyert!”

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps legutóbb a France Info-nak adott interjújában személyes gondolatait osztotta meg arról, hogy miért is hívta vissza a nemzeti csapathoz Karim Benzemát.

“Nem akarok arról beszélni, hogy mi történt az elmúlt öt évben!” – Kezdte gondolatmenetét a játékosként -és szövetségi kapitányként is világbajnok Deschamps.

“A legfontosabb az volt, hogy találkoztunk Karimmal, leültünk, meg tudtunk beszélni mindent. Enélkül esélytelen lett volna, hogy újra a válogatottban szerepelhessen!” – Folytatta az 52 esztendős mester.

“Karim nem azért van itt, mert megbocsátást nyert. A megbocsátás ugyanis egy nagyon nagy horderejű szó! Az én helyzetemben nem Didier Deschamps-ról, mint magánemberről beszélünk, hanem Didier Deschamps-ról, mint a francia válogatott szövetségi kapitányáról. Az kell néznem, hogy mi a legjobb a nemzeti csapatnak, így újra elmondom: Nem vagyok érdekelt semmiféle személyes szituációban, még akkor sem, ha ezt sokan a mai napig nehezen fogadják el.” – Tette még hozzá Deschamps, akivel kapcsolatosan most már csupán az a kérdés, hogy vajon a Real Madridban remekül futballozó Benzemával kezdőként számol-e majd az Európa-bajnokságon.