Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: hiába a spanyolok dominanciája, Portugália jutott a döntőbe

Az U21-es Európa-bajnokság első elődöntőjében Spanyolország Portugáliával csapott össze. Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a találkozó, és bár a végére a spanyolok voltak fölényben, egy öngóllal a portugálok nyerték meg a mérkőzést és jutottak a döntőbe. Ellenfelük a ma esti, Hollandia-Németország összecsapás győztesével találkozik majd a fináléban. 

(Photo by Anze Malovrh/kolektiffimages/DeFodi Images via Getty Images)

Az első félidőben még valamennyire kiegyenlített volt a mérkőzés. A 13. percben Brahim Diaz érkezett fejjel egy beadásra, de csak a kapu fölé bólintott. Két perccel később már a másik oldalon Vitinha küldött veszélyes lövést a léc alá, de Alvaro Fernandez hatalmas védést mutatott be. A 33. percben Brahim Diaz próbálkozhatott megint, amikor kiválóan vette át a labdát, majd szépen lőtt kapura, de a labda elakadt egy védőben. Mindkét csapat támadólag lépett fel, de gól nem esett a játékrészben.

A második félidőben a spanyolok viszont már teljesen átvette az irányítást. A 47. percben Cucurella ért oda egy jó passzra, de lövése csak a bal kapufát találta el. Az 50. percben Cuenca ugrott fel szépen egy beadásra és elfejelte a labdát a kapu közepe felé, de Diogo Meireles Costa briliáns védést mutatorr be. Spanyolország sokat próbálkozott, sok szögletet lőhetett, és még egy tizenegyesgyanús esetük is volt, de nem kaptak büntetőt. Végül a 80. percben mégis a portugálok szereztek vezetést, egy nagyon szerencsétlen öngólból, amikor a kapu előtti kavarodásban Cuaenca lábáról a saját hálójába pattant a labda. A végén még próbálkozott Spanyolország, de nem jött össze az egyenlítés, így a portugálok jutottak a döntőbe.

Spanyolország U21 – Portugália U21 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Cuenca (80. – öngól)
Sárga lap: Brahim Diaz (57.) ill. Leao (31.)
Kiállítás: – ill. –