Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: a spanyol élvonalból erősítene José Mourinho – sajtóhír

Az olasz együttes nemrégiben kinevezett vezetőedzője a La Ligából erősítené meg a középpályáját, a Denevérek egyik legjobbját szerződtetné.

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

Az AS Roma a Valencia játékosát, Carlos Solert szeretné leigazolni, spanyol sajtóinformációk szerint. A 24 éves középpályás csapata egyik legjobbja, és José Mourinho úgy gondolja, hogy beleillik jövőbeli terveibe, éppen ezért szerződtetné őt.

Azonban nem lesz olcsó mulatság a római alakulathoz csábítani Solert, ugyanis szerződése 2023-ig szól a Denevérekkel, kivásárlási ára pedig 150 millió euró. Jelenlegi piaci értékét viszont 35 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, így nagyjából ezt az összeget vagy kevesebbet kell letennie érte az AS Romának, mert a nagy múltú spanyol klub anyagi gondokkal küzd, ennek következtében már ár alatt is megválnának egy-egy labdarúgójuktól.

Soler a Valenciában nevelkedett, az első számú csapatba 2017 januárjában került fel, ahol azóta stabil kezdőjátékossá nőtte ki magát. A három és fél éve alatt 185 alkalommal léphetett pályára a Denevérek színeiben, amelyeken 23 gólt és 26 gólpasszt jegyzett. Azonban igazán kiemelkedőt a 2020/21-es idényben nyújtott, ugyanis 34 tétmérkőzésen 12 gólt és 9 gólpasszt osztott ki.