Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepő helyről érkezik a Celtic új vezetőedzője

A skót bajnokságban (Scottish Premiership) szereplő Celtic Glasgow bejelentette új vezetőedzőjét.

A következő szezonban a Glasgow-i zöld-fehéreket, Ange Postecoglou fogja irányítani. A klub egy évre állapodott meg a ausztrál-görög edzővel.
Postecoglou másodjára vállalt munkát Európában. Az 55 éves szakember legutóbb a japán, Jokohama F. Marinosnál dolgozott, amellyel bajnoki címet ünnepelhetett. Előtte több ausztrál klubnál dolgozott, több bajnoki címet is begyűjtött.  illetve az ausztrál válogatottat is irányította, amellyel 2015-ben Ázsia-kupát nyert.
2008-ban rövid ideig irányította a görög harmadosztályú, Panachaikit.

Postecoglou játékosként sosem játszott Európában, Görögországban született, de a szülei öt éves korában Ausztrália költöztek. Egész pályafutása során Ausztráliban futballozott, és 4-szer szerepelt az ausztrál felnőtt válogatottban.

A klub 133 éves történetében Postecoglou lesz az első nem-európai edző.

„Hatalmas lehetőség, hogy egy ilyen patinás klubnál kaphatok lehetőséget, ugyanakkor ez nagy felelősséggel is jár. Mindent megteszek azért, hogy az együttes ismét a régi fényében tündököljön, ugyanakkor szép játékot szeretnénk mutatni a szurkolóinknak” – nyilatkozta a Celtic honlapjának.

Az előző szezonban Neil Lennon irányításával kezdett a Celtic, őt váltotta ideiglenesen John Kennedy, mivel a csapatnak semmi esélye sem volt a bajnoki címre a Rangers-szel szemben. Végül a városi rivális 25 ponttal előzte meg a Celtic-et.