Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Albániából igazolt szélsőt a Kisvárda

A Kisvárda a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta az FK Partizani játékosát, Jasir Asanit.

Asani a legutóbbi idényben, a bajnokságban bronzérmet szerző csapat alapembere volt, 30 mérkőzésen 9 gólja és 8 gólpassza volt, amivel nem csak csapata, de az egész bajnokság egyik legjobbja volt.

A 26 éves északmacedón játékos 2017 óta futballozott Albániában, előtte hazájában a Vardar Szkopje és a Pobeda játékosa volt.
2020-ban a Partizani félévre kölcsönadta a svéd AIK-nak, ahol 4 bajnokin szerepelt és 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett.

Asani 2014 és 2016 között többször szerepelt az északmacedón válogatottban (akkor még macedón), de a felnőtte között eddig nem vették számításba. 2016-ban az albán U21-es válogatottban is pályára lépett egyszer, akkor rögtön góllal debütált, de azóta az albánok sem vették számításba.

„Nagyon örülök, hogy Kisvárdán folytathatom a pályafutásomat, úgy érzem, ez előrelépést jelent a karrieremben ­– nyilatkozta Asani a klub honlapjának. – Jó idényt zártam, tudom, az új csapatom is, de innentől kezdve száz százalékig azon leszek, hogy felülmúljam az eddigi produkciómat, ezáltal a csapat is még jobb eredményt érjen el a bajnokságban, mint legutóbb.”

Mivel az utóbbi időben több északmacedón játékos is megfordult az NB I-ben, illetve többeknek innen sikerült top bajnokságba igazolni, a klub honlapján arról is kérdezték a játékost, hogy kikérte-e valaki véleményét hazánk bajnokságáról.
„Igen, mindenkivel beszéltem honfitársaim közül, akik a magyar bajnokságban játszanak, és bátorítottak arra, hogy igazoljak ide. Bízom benne, hogy én is fel tudom hívni magamra a figyelmet, és be tudok kerülni hazám nemzeti csapatába.”