Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba: “Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, mindenkit meg kell vernünk”

Az Európa-bajnokság pénteki rajtja előtt a világbajnok és öt évvel ezelőtt Eb-döntős francia válogatott egyik húzóembere az esélyekről és csapata állapotáról beszélt…

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

A Manchester United és a francia válogatott kiválósága, Paul Pogba a csütörtöki tájékoztatón csoportjukat elemezte, melyben a magyar válogatott is található:

“A legfőbb riválisunk nem Németország vagy Portugália lesz a csoportban, hanem saját magunk. Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, mindenkit magunk mögé kell utasítanunk. A magyarokról hajlamos mindenki elfeledkezni, de az a mérkőzés is nehéz mérkőzésnek ígérkezik.

Az egyetlen, ami feszélyez minket, a sérüléseink. A masszőrök mindent megtesznek, hogy ezt a problémát megoldják. Másról nem tudok beszámolni. Hallottam már hangokat, miszerint Olivier Giroud és Kylian Mbappé nem jön ki egymással, de semmi ilyenről nem tudok. Szabadidejében mindenki vidám, zenét hallgat, jól érzi magát.

Jó úton haladunk. Már csak kevés hiányzik ahhoz, hogy elnyerjük a legjobb formánkat. Az első mérkőzésünk Münchenben nehéznek ígérkezik. Mindenképp jó eredménnyel szeretnénk kezdeni, azt is mondhatom, hogy győznünk kell. Ebben a csoportban nincsenek könnyű mérkőzések. A kezdés kemény, és a folytatás sem lesz könnyebb.”

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Sevilla és Szentpétervár): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.