Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rudi Garcia a Premier League-ben kaphat vezetőedzői állást – sajtóhír

A francia szakember a Lyontól távozott közel két idényt követően, de nem biztos, hogy sokáig marad sokáig állás nélkül, ugyanis az angol élvonalban szívesen látnák őt.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az Everton továbbra is keresi új vezetőedzőjét, miután Carlo Ancelotti a Real Madrid kedvéért elhagyta a klubot, a legújabb név a kalapban a Lyontól elköszönő Rudi Garcia, a L’Equipe értesülései szerint. A liverpooli kékeket még Nuno Espiríto Santóval és Rafael Benítezzel hozták szóba az elmúlt napokban, mint legesélyesebbek az angol gárda kispadjára.

Az 57 éves szakember számára a Premier League egy teljesen új közeg lenne, ugyanis korábban csak Franciaországban és az olasz bajnokságban edzősködött, ahol az AS Roma gárdáját trenírozta. A Ligue 1-ben több csapatot is irányított, a Lyon mellett a Lille és a Marseille kispadján is ült, az edzői pályafutását pedig a Saint-Étienne együttesénél kezdte meg.

Az OL-t 78 tétmérkőzésen irányíthatta, ezekből 44-et nyert meg, 15 alkalommal játszott döntetlent és 19 találkozót veszített el együttesével Rudi Garcia.