A Lille csillagával erősítene az Atalanta! – sajtóhír

A jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano beszámolója alapján a Serie A-ban szereplő Atalanta szívesen a soraiban tudná a Lille OSC holland hátvédjét, Sven Botmant…

(Photo by John Berry/Getty Images)

Nagy szerepe volt a mindössze 21 esztendős Sven Botmannak is abban, hogy a Lille tíz év elteltével újra bajnok tudott lenni. A fiatal védő az egész idényben stabil alapembere volt a Galtier féle klubnak, csupán egy bajnokiról hiányzott. Romano szerint az Atalanta és számos Premier League együttes felfigyelt rá. A bergamói csapatnál kérdéses Cristian Romero jövője, ám a holland védő ettől függetlenül kerülhet az olasz gárdához. 

Sven Botman az Ajax utánpótlásában pallérozódott, majd a 2019/2020-es idényt a Heerenveennél töltötte kölcsönben. A koronavírus miatt félbe szakadt szezonban mind a 26 bajnokin pályára lépett, ráadásul szerzett 2 gólt és adott 4 gólpasszt. Tavaly nyáron a Lille 8 millió euró ellenében igazolta le az amszterdamiaktól. Botman minden sorozatot figyelembe véve 47 tétmérkőzésen jutott szóhoz. Szerződése egyébként 2025-ig köti a francia gárdához, a mértékadó transfermarkt pedig 28 millió euróra becsüli piaci értékét.