Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piqué: “Azon a napom, amikor elhagyom a Barcát, abbahagyom a futballt is”

A katalán csapat rutinos középhátvédje már nem szeretne más klubban focizni a jövőbe, így ha a spanyol gigásznál nem számítanak rá, akkor szögre akasztja a stoplist.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona labdarúgója, Gerard Piqué a youtuber Ibai Llanossal beszélgetett, amelyben több témára kitértek. A legfontosabb talán az volt, hogy ha a Gránátvörös-kékek nem számítanak rá, akkor hol folytatná pályafutását, amire azt mondta, hogy más együttesnél nem szeretne játszani, inkább abbahagyja a focit.

“Azon a napom, amikor elhagyom a Barcelonát, abbahagyom a futballt is. Szeretem a klubot, és nem tudnék más csapatban játszani. Ha Koeman azt mondja, hogy többé nem számít rám, szögre akasztom a stoplist.”

Emellett kitért pár szóban még újdonsült csapattársára, Sergio Agüerora is, akivel korábban már folytatott beszélgetéseket.

“Már évek óta ismerem Agüerot, jóba vagyok vele, sokat beszéltünk a közösségi médiában. Ráadásul ugyanazon az U20-as vb-n játszottunk mindketten, Leo Messi is csak jókat mesélt róla.” 

A Barca hiába küzd anyagi gondokkal és akar megválni több játékosától is, szóba kerül folyamatosan Erling Haaland neve is a csapattal, hogy esetleg leigazolhatja őt a spanyol gárda, amire szintén kitért Piqué és Llanos.

“Fogalmam sincs, hogy van-e rá lehetőség, hogy hozzánk igazoljon, de nagyon remélem hozzánk igazol. Kiváló kvalitású játékos, és az ilyen játékosoknak nálunk a helye, de ez Haaland döntése.”

Piqué a katalán gárdában nevelkedett, de 2004-ben úgy döntött, hogy elfogadja a Manchester United invitálását és az angol csapathoz igazolt 5 millió euró ellenében, majd 2008-ban szerződött vissza nevelőegyütteséhez, a Barcelonához a Vörös Ördögöktől szintén 5 millió euróért. A 34 éves középhátvéd a 13 szezonja alatt 566 tétmérkőzésen léphetett pályára Gránátvörös-kék színekben, ezeken védő létére 50 gólt szerzett.