Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: A spanyol kapitány nem kesereg, arra kéri a szurkolókat, ők se tegyék ezt!

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique a Svédország elleni gól nélküli döntetlent követően nem kívánt a csalódott fél szerepében tetszelegni. A spanyol kapitány Alvaro Moratát is a védelmébe vette.

“Úgy hiszem, Alvaro remek meccset játszott. Természetesen mindannyian azt akartuk, hogy használja ki a helyzeteit, ugyanakkor más játékosaknak is meg voltak a maguk lehetőségeik. Alvaronak is fáj, hogy nem szerzett gólt, de ettől még neki is és nekünk is szükségünk van a szurkolói támogatásra!” – Idézi a Sky Sports a spanyol kapitányt, aki kiállt a sevillai közönség által a lecserélésekor kifütyülte Morata mellett.

“A futball már csak ilyen. Remek meccset játszottunk, mégsem nyertünk. A szurkolóink megérdemelték volna, hogy győzelmet ünnepelhessenek! Ki kell elemeznünk ezt a meccset, megvizsgálnunk a részleteket. Meg is fogjuk ezt tenni, még akkor is, ha mindannyiunk számára egyértelmű, hogy mi hiányzott csak a játékunkból (a gól)… Mi voltunk a jobb csapat, abszolút irányítottuk a találkozót, a lehető legtöbb helyzetet kidolgozva. De nem akarom szépíteni: Nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ezért nem nyertünk!” – Tért át a találkozóra Luis Enrique, aki szerint nem lepte meg őket a svéd csapat stílusa sem.

Tudtuk, hogy mit várhatunk Svédországtól, hiszen már nem egyszer játszottunk ellenük, amikor két csatárral, hasonló taktikát választanak. Hogy eredményesen csinálták amit csináltak? Igen, de a továbbiakban erről Mr. Anderssont kérdezzék (a svéd szövetségi kapitány – a szerk.). Sajnálom, hogy nem nyertünk, nem volt meg az a minimális szerencsénk sem, ami ilyenkor segíthet egy csapaton. A döntetlen ellenére a célunk változatlan: meg akarjuk nyerni a csoportot. Ha ez nem sikerül, ott van még a második hely, vagy a legjobb harmadik helyezettek rangsora.” – Így az 51 esztendős szakember, aki jól érezhető, hogy nem kívánta csalódásként megélni a gól nélküli döntetlent.