Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Hummels góljával a franciák nyerték a világbajnokok csatáját! – videóval

Utolsó mérkőzéséhez érkezett a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulója, amelyen a legutóbbi két világbajnok, Németország és Franciaország csapott össze. A találkozó jópár gólszerzési lehetőséget hozott, ám mindössze egyetlen gól, méghozzá egy öngól döntötte el a 3 pont sorsát, amit Hummels szerzett, így a franciák örülhettek.

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Az első 15 perc főképp a tapogatózásról szólt, ám ezt követően a franciák igyekeztek fölénybe kerülni. Az első helyzet Pogba előtt adódott, de a középpályás válláról végül a kapu fölé ment a labda. Nem sokkal később Mbappé lövését hárította bravúrral Neuer. Pár perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, ugyanis egy beadást követően a menteni igyekvő Hummels a saját kapujába lőtte védhetetlenül a labdát, 1-0! A vezetés megszerzését követően a franciák visszább vettek és inkább a kontrákra rendezkedtek be. A németek próbálták átvenni az irányítást, és pár ígéretes helyzettel jelentkeztek, de a szünetig nem volt kaput eltaláló lövésük, így Deschamps csapata előnnyel vonulhatott a pihenőre.

A második játékrész első komoly lehetősége is a franciák előtt adódott, miután Rabiot lövése a kapufán csattant. Gyorsan érkezett erre a németek válasza Gnabry révén, de a Bayern játékosa egy kevéssel eltévesztette a célt, így nem jött össze az egyenlítés. Gnabry helyzete után volt egy nagyon erős 10 perce a németeknek, amikor igazán komoly nyomást tudtak kifejteni, de az utolsó passzokba vagy a lövésbe rendre hiba csúszott. A franciák ezután bevették Neuer kapuját Mbappé révén, ám a PSG sztárja lesen tartózkodott a Pogbától kapott passz pillanatában. A 85. percben aztán úgy tűnt, hogy Benzema eldöntötte a találkozót, ám végül ismét lest ítélt a videóbíró, így az utolsó pillanatokra is maradtak izgalmak. Hiába tett meg mindent a német válogatott, nem tudták áttörni Deschamps csapatának védelmét, így a franciák kezdték győzelemmel a kontinensviadalt.

Franciaország – Németország 1-0 (1-0)
Helyszín:
Football Arena München Nézőszám: 13000 Vezette: Carlos Del Cerro Grande
Gólszerző: Hummels (20. – öngól), ill.-
Sárga lapok:ill. Kimmich (7.)
Kiállítás: – ill. –

Franciaország: Lloris – Hernández, Kimpembe, Varane, Pavard – Kante, Pogba, Rabiot (Dembélé 90+5.) – Griezmann – Benzema (Tolisso 89.), Mbappé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Németország: Neuer – Ginter (Can 87.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (Volland 87.) – Havertz (Sané 74.), Müller – Gnabry (Werner 74.) Szövetségi kapitány: Joachin Löw

A mérkőzés összefoglalója:

Az F-csoport jelenlegi állása: