Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Cristiano Ronaldo számára a rekordok Eb-je lehet!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az ötszörös Aranylabdás klasszis akár már a kontinenstornán beállíthatja Ali Daei csúcsát a válogatottakban szerzett legtöbb gól tekintetében. A 36 esztendős CR számára azonban több szempontból is különleges lehet a mostani Európa-bajnokság. 

Ronaldo ugyanis tovább döntögetheti a rekordokat, pontosabban van amiket tovább javíthat, hiszen több mutatóban is már élen áll az Eb-k történetében.

Kezdjük azzal, hogy Michael Platinivel holtversenyben Európa-bajnokságon eddig CR szerezte a legtöbb gólt: 9-et, ugyanakkor ennek a kilenc gólnak a sajátosságát növeli, hogy a portugál válogatott csapatkapitánya az egyetlen játékos, aki négy (!) egymást követő Eb-n is eredményes tudott lenni (2004-ben 2-szer; 2008-ban 1-szer; míg 2012 és 2016-ban egyaránt 3-3 alkalommal volt eredményes – a szer.).

Cristiano Ronaldo eddig 21 alkalommal játszott Európa-bajnokságon, amellyel már most messze lekörözi az őt követő Bastian Schweinsteigert (18) és Gianluigi Buffont (17)… A 21 meccsére 11 győzelem jut, amely Andrés Iniestával és Cesc Fabregasszal holtversenyben a legjobb ide vonatkozó mutató.

 

A címvédő Portugália Cristiano Ronaldo vezetésével ma megkezdi szereplését Magyarország ellen az Európa-bajnokságon (18:00, Tv: M4 Sport).