Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az UEFA figyelmezteti, de még nem bünteti a játékosokat a kólapakolgatásért

Egyre népszerűbb lett az Európa-bajnokság sajtótájékoztatóin, hogy a játékosok elpakolgassák az eléjük letett szponzortermékeket, így a kólát vagy a sört. Az “őrületet” Cristiano Ronaldo indította útjára a Magyarország elleni csoportmérkőzés előtt, de most az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) gátat szabott az új szokásnak.

(Photo by UEFA/UEFA via Getty Images)

Az Európa-bajnokságon részt vevő csapatok akár büntetéssel nézhetnek szembe, ha a jövőben elpakolják a sajtótájékoztatókon kihelyezett szponzortermékeket, figyelmezteti a válogatottakat és a játékosokat az UEFA.

Először hétfőn, Cristiano Ronaldo rakta el a Coca Colás üveget a Magyarország elleni csoportmérkőzés előtt, hogy helyette inkább mindenki igyon vizet. Ezt követően Paul Pogba tette el az elé rakott Heinekent, mivel mint muszlim, nem iszik alkoholt. Szerdán pedig az olaszok középpályása, Manuel Lacotelli is vízre cserélte le az elé rakott Coca Colát. Mindkét márka a torna fő szponzora, akik rengeteg pénzzel támogatják az eseményt.

“Az UEFA mindent részt vevő csapatot figyelmeztet, hogy a szponzorok szerves részét képezik az Európa-bajnokság lebonyolításának, és a futball fejlődését segítik egész Európában, beleértve a női és az utánpótlás futballt is”

– idézték az torna igazgatója, Martin Kallen szavait, aki szerint a játékosok szerződés köti a szövetségeiken keresztül, amelyet követniük kell. Mindettől függetlenül megérti, hogy ha valaki, mint például Paul Pogba, vallási okokra hivatkozva tette ezt.

Az UEFA végül figyelmeztette a csapatokat, de Kallen azt mondta, hogy bár gondolkodtak azon, hogy megbüntetik ezeket a játékosokat és a szövetségeiket, végül elvetették ennek a lehetőségét.

“Az UEFA soha nem fog közvetlenül megbüntetni játékosokat, ha mégis szankcióra lenne szükség, azt az adott csapata labdarúgó szövetségén keresztül tesszük meg és majd ők eldöntik, hogy mit tesznek, de jelenleg senkit nem fogunk megbüntetni így sem.”