Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Gianluigi Buffon új csapata! – HIVATALOS

A korábbi híreknek megfelelően a Serie A rekordbajnokától, azaz a Juventustól másodjára is távozó veterán olasz kapus, Gianluigi ‘Gigi’ Buffon a Parma színeiben folytatja pályafutását…

(Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images)

Nem kevesebb mint húsz(!!) év elteltével visszatért a Parmához Gianluigi Buffon, aki ez idő alatt világklasszisá vált és örökre beírta magát a labdarúgás történelmébe. Egyelőre azt nem tudni, hogy Buffon hány évre írt alá régi-új klubjához, a hírek szerint ez a bizonyos szerződés két évre szól. Minden bizonnyal a Parma hamarosan hivatalosan megerősíti vagy adott esetben rácáfol a hazai sajtóra. 

Gianluigi Buffon a Parma színeiben nevelkedett, majd ott is lett élvonalbeli kapus. A 1990-es években kiemelkedő korszakát élő csapatban 1995 és 2001 között védett. Ezen időszak alatt nem kevesebb mint 220 tétmérkőzésen állt a Parma kapujában. A klub tagjaként magasba emelhette az Olasz-kupát és az UEFA-kupát is. Buffon innen került aztán a Juventushoz, ahol első ciklusa 17 éven át tartott, majd egy év után aztán ismét visszatért Torinóba.