Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: hiába vezetett, ismét pontokat vesztett Spanyolország! – videóval

Egyik csapat sem úgy kezdte az Európa-bajnokságot, ahogy azt szerette volna, hiszen a spanyolok csak döntetlent értek el a svédek ellen, míg a lengyelek kikaptak a szlovákoktól. Luis Enrique csapata a mérkőzés nagy részében fölényben futballozott, de nem fért bele a kihagyott büntető és a számos elpuskázott helyzet, így ismét csak egy ponttal gazdagodtak.

(Photo by Marcelo Del Pozo – Pool/Getty Images)

Bátran kezdett a lengyel válogatott, amely már a mérkőzés elején jelezte, hogy nem feltett kézzel érkezett. Az első komoly helyzetet Klich dolgozta ki, akinek lövése kevéssel kerülte el Simon kapuját. A spanyolok az első 15 percet követően kezdték átvenni az irányítást, aminek a 26. percben meg is lett az eredménye. Gerard Moreno középre tett labdáját Morata pofozta a hálóba, 1-0! A 34. minutumban Moreno szabadrúgása okozott riadalmat lengyel részről, de a kísérlete elsuhant a kapu mellett. Nem sokkal később Swiderski egyenlíthetett volna, ám közeli lövése a kapu fölé ment. A szünet előtt ismét Swiderski veszélyeztetett, ám a lövése a kapufán csattant. A kipattanó Lewandowski elé került, a csatár viszont közelről a kapusba bombázta a labdát. Az első játékrész legvégén Moreno növelhette volna a spanyolok előnyét, de öt méterről a kapu mellé helyezte a játékszert.

A második félidő elején aztán összejött az egyenlítés a lengyeleknek. Az 54. percben Jozwiak beadását Lewandowski fejelte a hálóba, 1-1! Szinte rögtön visszavehették volna a vezetést a spanyolok, miután Moreno harcolt ki büntetőt. A tizenegyeshez a sértett állt oda, ám a kapufát találta el, a kipattanót pedig Morata nem tudta a hálóba lőni. A 73. percben Ferran Torres fejelhetett teljesen üresen, de nem találta el Szczesny kapuját. Az utolsó 25 percben hiába próbált meg mindent a spanyol válogatott, nem tudott gólt szerezni, így két ponttal a birtokukban várják a számukra döntőnek is beillő szlovákok elleni meccset. Ezzel a döntetlennel pedig a lengyelek is versenyben maradtak a továbbjutást illetően.

Spanyolország – Lengyelország 1-1 (1-0)
Helyszín:
Estadio de La Cartuja Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: Morata (26.) ill. Lewandowski (54.)
Sárga lapok: Pau Torres (81.), Rodri (90+4.) ill. Klich (36.), Moder (57.), Jozwiak (59.), Lewandowski (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Spanyolország: Simon – Alba, P. Torres, Laporte, Llorente – Pedri, Rodri, Koke (Sarabia 68.) – Olmo (F. Torres 61.), Morata (Oyarzabal 87.), Moreno (F. Ruiz 68.) Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek (Dawidowicz 85.) – Jozwiak, Moder (Linetty 85.), Klich (Kozlowski 55.), Puchacz – Swiderski (Frankowski 67.), Lewandowski, Zielinski Szövetségi kapitány: Paulo Sousa

A mérkőzés összefoglalója:

Az E-csoport jelenlegi állása: