Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új szerződést kaphat az Arsenal hátvédje! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal gárdája kész új szerződést ajánlani skót védőjének, Kieran Tierneynek. A sajtó szerint a felek szóban már meg is állapodtak a két évre szóló hosszabbításról.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A 90min legfrissebb értesülései szerint Kieran Tierney szóban megegyezett az Arsenal vezetőségével arról, hogy két évvel meghosszabbítja aktuális, 2024 nyarán lejáró szerződését. A skót védő nyújtotta az egyik legkiegyensúlyozottabb és legjobb teljesítményt az “Ágyúsok” mezében az elmúlt szezonban. Mikel Arteta összesen 38 találkozón számított rá, amelyeken 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. A spanyol menedszert és a vezetőséget le is nyűgözte a játékos teljesítménye, aminek okán a lehető leggyorsabban szeretnék 2026 nyaráig meghosszabbítani a kontraktusát. A beszámolók alapján a játékos képviselői egyességre is jutottak az Arsenallal, így a hosszabbítás napokon belül hivatalossá válhat.

Tierney 2019 nyarán érkezett az angol fővárosba, miután az Arsenal megvásárolta őt a Celtictől 27 millió euró ellenében. Az “Ágyúsok” színeiben eddig összesen 62 meccsen kapott szerepet, ez idő alatt pedig 3 találatot és 9 előkészítést ért el. Piaci értékét 32 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.