Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az Európa-bajnokság eddigi érdekességei számokban!

Az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulója a végéhez ért, ezek után pedig összegyűjtöttünk nektek pár érdekességet! Íme…

– Az Európa-bajnokság eddigi 24 találkozóján összesen 55 gól esett, ami 2,29-es gólátlagot jelent meccsenként.

– 5 öngól született már a tornán, pedig még a sorozat több, mint a fele hátravan (24/51). Az eddigi rekordot a 2016-os Eb tartotta 3 öngóllal. Ezen az Eb-n sorrendben Demiral, Szczesny, Hummels, Guerreiro és Dias juttatta saját kapujába a labdát.

– Az idei tornán eddig a Portugália – Németország találkozó hozta a legtöbb gólt, amelyen összesen hatszor zörrentek meg a hálók.

– A C-jelűben, tehát a Hollandia, Ausztria, Ukrajna, Észak-Macedónia alkotta kvartettben született eddig a legtöbb gól, szám szerint 14.

– A legkevesebbszer, a D-csoportban zörrentek meg a hálók, az angol, horvát, skót, cseh négyes mindössze 5 találatot hozott össze, ebből hármat egyedül Patrick Schick vállalt.

– Az 55 szerzett gólból oroszlánrészt vállaltak a Serie A és a Bundesliga játékosok. Az olasz bajnokságban futballozók 18, míg a németben játszók 14 találatot értek el, ez közel 60%-os arány (32/55). Őket messze lemaradva a Premier League (7) követi a harmadik helyen, a negyedik helyet pedig az öngólok (5) foglalják el.

– A La Liga és a Ligue 1 eddig mindössze 3 gólszerzőt prezentált. A spanyol vonal részéről Griezmann és a frissen igazolt Depay, míg francia oldalról a PSG új szerzeménye, Wijnaldum iratkozott fel az eredményjelzőre.

– Pocsékul hajtják végre eddig a büntetőket a tornán, hiszen a 8 megítélt tizenegyesből mindössze 3 került első szándékból a hálóba. Ez 37,5%-os hatékonyság.