Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Olaszország hibátlanul jutott tovább a csoportkörből – videóval

A walesiek ellen tartalékosan felálló olasz válogatott zsinórban tizedik mérkőzését nyerte meg, ráadásul ezeken gólt sem kapott Mancini csapata.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

1. félidő: Lendületesen kezdte a találkozót Wales, a negyedik percben Donnarummának kellett kilépnie egy ígéretes kiugratásra. Ezután átvette az irányítást Olaszország, a 13. percben Belotti maradt le egy veszélyes beadásról. A 25. percben Chiesa kerülhetett volna helyzetbe, de hosszú volt a kiugratás. Távoli lövésekkel is próbálkoztak az olaszok, ám ezeket a lövéseket a legtöbbször blokkolták a walesiek. A 37. percben ismét Belottinak volt hosszú egy beadás. A 39. percben megtört a jég, Pessina érkezett remekül az oldalról elvégzett szabadrúgásra, és a hosszú alsóba továbbította a labdát (0-1).

2. félidő: A második játékrész is az olaszok szája íze szerint alakult, az 53. percben Bernardeschi távoli szabadrúgása csattant a kapufán. Az 55. percben még nehezebb helyzetbe került Wales, Ampadu lépett oda rossz ütemben Bernardeschinek, amiért a játékvezető kiállította a fiatal védőt. A kiállítás után nagy fölényben játszott Olaszország, Mancini csapata jól birtokolta a labdát. A 65. percben Bastoni próbálkozása után kellett védenie Wardnak. Ezután mindkét kapitány cserékkel frissítette csapatát, hogy a kulcsjátékosaik bevethetők legyenek az egyenes kieséses szakaszban is. A 76. percben Bale lőtt kapásból, ám a próbálkozása fölé ment. A legvégén még Cristante került helyzetbe, de Ward védeni tudott, így egygólos győzelmet aratott Olaszország.

Európa-bajnokság, 3. forduló (A-csoport)

Olaszország – Wales 1-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio Olimpico; Vezette: O. Hategan
Gólszerző: Pessina (39.), ill. –
Sárga lap: Pessina (80.), ill. Allen (51.), Gunter (80.)
Kiállítás: – ill. Ampadu (56.)

Olaszország: Donnarumma (Sirigu 89.) – Tolói, Bonucci (Acerbi 45.), Bastoni, Emerson Palmieri – Pessina (Castrovili 87.), Jorginho (Cristante 75.), Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi (Raspadori 75.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Wales: Ward – Gunter, Rodon, Ampadu – C. Roberts, Allen (Lewitt 86.), Morrell (Moore 60.), N. Williams (Davies 86.) – Bale (Brooks 89.), Ramsey, D. James. (H. Wilson 74.). Szövetségi kapitány: Rob Page

Az A-csoport végeredménye: