Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: fél gőzzel is nyertek a belgák, kiesés szélén Finnország – videóval

Hiába tartalékoltak látványosan, így is sima győzelmet arattak a finnek felett, akik így a csoport harmadik helyére csúsztak.

(Photo by Anatoly Maltsev – Pool/Getty Images)

Különösen érdekes mérkőzésre számíthattak a nézők az Európa-bajnokság harmadik fordulójában a B-csoportban, hiszen míg a biztos továbbjutó belga válogatott rotálva játszhatott, addig a finneknek a továbbjutás sorsa múlott a mérkőzésen így megnehezítve Hazardék dolgát.

Míg Belgium látványosan vigyázott a játékosai épségére és nem ment bele semmi kockázatos szituációba, csupán örömfocit játszva próbált meg győzedelmeskedni kihasználva a keretük mélységét, addig a finnek ismét mindent beleadtak a továbbjutás érdekében, amely az első félidei döntetlen képében valósult meg.

Azonban a második játékrészben már fáradni látszottak a hősiesen küzdő finnek, így először ugyan Lukaku lesről talált be, az Inter csatárának a gólja már előre jelezte, hogy Finnország elfáradt, így először Hradecky öngóljával megszerezték a vezetést, majd Lukaku hajrában szerzett góljával bebiztosították a vezetést az így csoportelső belgák.

A B-csoportban így Belgium az első, míg az oroszokat megverő Dánia a második és Finnország a harmadik, azonban a gólarányuk nem túl biztató ahhoz, hogy ez továbbjutást is érjen a legjobb harmadikok tabelláján.

Finnország – Belgum 0-2 (0-0)
Helyszín: Gazprom Arena (Szentpétervár) Vezette: Brych F. (Német)
Gólszerzők: – ill. Hradecky ÖG (74.) Lukaku (81.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Finnország: Hrádecky – Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala, Lod, Sparv (Schüller, 59.), Kamara, Uronen (Alho, 70.) – Pohjanpalo (Kauko, 70.), Pukki.
Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Belgium:
Courtois – Boyata, Denayer, Vermaelen – Trossard (Meunier, 76.), De Bruyne, Witsel, Chadli – Doku (Batshuayi, 76.), R. Lukaku (Benteke, 84.), E. Hazard.
Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

A b-csoport végeredménye: