Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Őrült meccsen hozta a kötelezőt Dánia, ezzel a győzelemmel pedig tovább is jutott! – videóval

Dánia úgy vághatott neki az Oroszország elleni mérkőzésnek, hogy mindenképp nyernie kell, ha még életben akarják tartani a továbbjutásról szőtt álmaikat. Az első félidőben Damsgaard szép lövésével előnybe is kerültek a dánok, majd egy hatalmas védelmi hibát kihasználva Poulsen tovább növelte az előnyt. Az oroszoknak ugyan összejött a szépítés, de a végére teljesen szétesett Cherchesov csapata, így Dánia 4-1-re nyert, és Belgium sikerének köszönhetően a 2. helyen zárt a csoportban!

(Photo by Martin Rose – UEFA/UEFA via Getty Images)

Rögtön igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét Dánia, de az oroszok 5 védős rendszerén nehezen tudtak rést találni. Az első komoly helyzet Cherchesov legénysége előtt adódott a 18. percben, de Schmeichel lábbal bravúrosan védeni tudta Golovin lövését. Bő tíz minutummal később alakult ki a dánok első komoly gólszerzési lehetősége, miután Höjbjerg távoli bombája centikkel suhant el Safonov kapuja mellett. A 35. perc után a dánok tovább növelték a nyomást, és beszorították az oroszokat a saját kapujuk el, aminek gyorsan meg is lett eredménye, Damsgaard átlövése ugyanis utat talált Safonov kapujába, aki el sem tudott vetődni a lövésre, 0-1!

A második játékrészben megpróbált támadóbban fellépni az orosz gárda, de nem sikerült komoly nyomást kifejteniük. Az 59. percben aztán még nagyobb bajba sodorták magukat, miután az egyik védő pocsékul hátra tett labdájára Poulsen csapott le, és be is lőtte az ajándékba kapott lehetőséget, 0-2! 10 minutummal később viszont összejött a szépítés. Vestergaardot látta szabálytalannak a játékvezető és büntetőt ítélt, amit Dzyuba higgadtan értékesített, 1-2! A 79. percben majdnem visszaállította a kétgólos különbséget Dánia, de Safonov sorozatban három bravúrt is bemutatott, Christensen távoli lövésével szemben viszont tehetetlen volt, 1-3!  2 perccel később Maehle növelte tovább az előnyt, miután Maehle vitt végig egy ellentámadást, majd egy visszahúzott lövéssel becsapta Safonovot, 1-4! Ezt követően már nem változott a találkozó állása. Dánia 2 vereséggel kezdett, mégis ezzel a sikerrel másodikként zárt a csoportban, míg az oroszok az utolsó helyre csúsztak vissza.

Oroszország – Dánia 1-4 (0-1)
Helyszín:
Parken Stadion (Koppenhága) Vezette: Clément Turpin
Gólszerzők: Dzyuba (70. – büntető) ill. Damsgaard (38.), Poulsen (59.), Christensen (79.), Maehle (82.) 
Sárga lapok:
Kudryashov (28.), Diveyev (75.) ill. Delaney (57.)
Kiállítás: – ill. –

Oroszország: Safonov – Kudryashov (Karavaev 67.), Dzhikiya, Diveyev – Kuzyaev (Mukhin 67.), Zobnin, Ozdoev (Zhemaletdinov 61.), Fernandes – Golovin, Al. Miranchuk (Sobolev 61.) – Dzyuba Szövetségi kapitány: Stanislav Cherchesov

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Wass (Stryger Larsen 60.), Höjbjerg, Delaney (Jensen 86.), Maehle – Braithwaite (Cornelius 85.), Poulsen (Dolberg 60.), Damsgaard (Norgaard 72.) Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

A mérkőzés összefoglalója:

A B-csoport végleges állása: