Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: újabb francia játékos beszélt a budapesti mérkőzésről

A francia válogatott mai sajtótájékoztatóján Lucas Digne-t kérdezhették az újságírók, ahol természetesen szóba került a magyarok elleni találkozó.

A 27 éves védő végig játszotta a találkozót, amely után néhány csapattársa rasszista szurkolói megnyilvánulásokra panaszkodott, ami miatt az UEFA eljárást is indított.

“Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem. Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá.” – vette védelmébe a magyar drukkereket, az Everton játékosa.

A sajtótájékoztatón szóba került Ousmane Dembele is, aki sérülés miatt, már biztosan nem lép pályára az idei Európa-bajnokságon.
“Mindenki csalódott, mert nagyon értékes játékosunkat vesztettük el, sokat számított a jelenléte a csapatnak. Az egységet viszont sem ez az eset, sem a magyarok elleni döntetlen nem bontotta meg.”

A francia válogatott szerdán 21 órakor a portugál válogatott mérkőzik meg, Budapesten a Puskás Arénában. A mérkőzés érdekessége, hogy ez a két csapat játszotta 5 évvel ezelőtt az Európa-bajnoki döntőt, amit Franciaországban a portugálok tudtak megnyerni.

Az Európa-bajnokság F-csoportjának állása