Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga2 Playoff: a Rayo idegenben harcolta ki a feljutást – videóval

A vasárnap esti órákban rendezték meg a spanyol másodosztályú rájátszás döntőjének visszavágóját a Girona és a Rayo Vallecano részvételével…

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Némi meglepetésre az első mérkőzést hazai pályán elveszítő Rayo Vallecano együttese vasárnap este idegenben aratott 2-0-s győzelmet a Girona ellen, ezzel feljutott a spanyol élvonalba. A fővárosiak már a hetedik percben magukhoz ragadták az előnyt, amikor Velazquez hosszan előreívelt labdájából Álvaro García ugorhatott ki, aki elegánsan emelt a hálóba a kifutó Juan Carlos kapus felett. A katalán gárda előtt több ordító lehetőség adódott az egyenlítésre, Luca Zidane és a Rayo védelme azonban hibátlanul látta el a védekező feladatokat. Sőt, az első félidő ráadásban egy ellentámadásból újra eredményesek tudtak lenni, miután egy balról érkező bejátszást követően Óscar Trejo kotorta a hálóba a játékszert. Kétgólos előnyben már a Rayo állt feljutásra. A fordulást követően az uruguayi Emiliano Velazquez megkapta a második sárga lapját, tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. A Girona hiába próbálkozott becsülettel, a Rayo hősiesen állta a sarat, és a több mint félórás emberhátrányt is átvészelték, így véghez vitték a bravúrt és feljutottak a La Ligába.

A vallecasi gárda a 2018-2019-es sereghajtóként történt kiesése után versenyezhet újra a legmagasabb osztályban.

Egyenes ágon korábban az Espanyol és a Girona harcolta ki a feljutást, miközben a La Liga mezőnyéből az Huesca, a Valladolid és az Eibar búcsúzott az elmúlt idény végeztével.

La Liga2 Playoff, döntő, visszavágó:
Girona – Rayo Vallecano 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Á. García (7.), Trejo (45+1.)
Kiállítás:ill. Velazquez (56.)
Feljutott: a Rayo Vallecano 3-2-es összesítéssel