Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetés! A Deportes Tolima lett a kolumbiai bajnok – videóval

Vasárnapról hétfőre virradóra játszották a kolumbiai bajnokság aktuális kiírása döntőjének visszavágóját, melyen eldőlt az országos bajnoki cím sorsa…

 

Az 1-1-es első mérkőzés után a Deportes Tolima gárdája házon kívül 2-1-re diadalmaskodva hódította el a kolumbiai Apertura bajnoki címét a Millonarios ellen. Pedig a bogotái egylet kezdte jobban a mérkőzést, hiszen az első félidő derekánál a 19 esztendős Daniel Ruíz Rivera remekül vette észre, hogy nem védi a rövid sarkot a vendégek kapusa, és a bal szélről hibátlanul tüzelt a hálóba. Hiába szerzett vezetést a házigazda, a második félidőben fokozódott az ellenfél nyomása, és az első mérkőzésen is eredményes Juan Fernando Caicedo néhány perc alatt megfordította a mérkőzést. A rutinos támadó előbb a 61. percben egy közeli fejes révén talált be, majd egy labdaszerzést követően Plata beadásából az ötösön belülről továbbította a játékszert a hálóba.

A Deportes Tolima a 2003-as Clausura és a 2018-as Apertura megnyerése után története harmadik bajnoki címének örülhetett, miközben a tizenötszörös bajnok Millonarios 2017 óta nem nyert címet.

Millonarios – Deportes Tolima 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ruíz Rivera (23.), ill. J. F. Caicedo (61., 69.)
A győztes: a Deportes Tolima 3-2-es összesítéssel