Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: riválisa alapemberével erősít a Vasas

Tovább erősíti a keretét az immár Kuttor Attila vezette Vasas. Az angyalföldiek az NB II-es rivális Diósgyőr alapemberét és csapatkapitányát, Márkvárt Dávidot igazolták le.

Benczés Miklós a DVTK sportigazgatója többször elmondta a piacképes játékosaikat értékesíteni fogják. Azonban Márkvárt Dávid neve nem szerepelt a listán, mégis kénytelenek búcsút inteni a 3-szoros válogatott játékosnak.

“Nem kívántuk értékesíteni Márkvárt Dávid játékjogát, viszont szerepelt a szerződésében egy kivásárlásról szóló záradék. Ennek értelmében amelyik klub megadja a megjelölt összeget, és a játékossal is meg tud állapodni, az átigazolhatja, tehát ebben ebben az esetben a döntés a játékos kezében volt. Két klub érdeklődött iránta, Dávid a Vasast választotta” – magyarázta a játékos távozást Benczés, a DVTK honlapján.

A klubok sem az átigazolás díj összegét, sem Márkvárt szerződésének hosszát nem hozták nyilvánosságra.

Márkvárt mindössze 19 évesen debütált az NB I-ben, még a PMFC színeiben, innen igazolt a Puskás Akadémiához, ahol 2017-ben NB II-es bajnoki címet szerzett, illetve 2018-ben Magyar Kupa-döntős volt. Ezután igazolt a DVTK-hoz, ahol 85 bajnoki meccsen lépett pályára a klub mezében.

Márkvárt a Vasas harmadik nyári igazolása, korábban a Vasas nevelésű Varga Donátot igazolták le, a holland Heerenveentől, illetve a Békéscsaba fiatal kapusát, Uram Jánost.