Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Döntetlen született a legutóbbi Eb-döntő párosításán! – videóval

Már a csoportkörben megismétlődött a 2016-os Eb-döntő Franciaország és Portugália között, amely ezúttal a kvartettben elfoglalt helyezésekről döntött. A franciák már biztos továbbjutóként léphettek pályára, míg a portugálok elsők, de akár utolsók is lehettek volna. Végül egy fordulatos meccsen 2-2-es döntetlenre végeztek a felek, és mindkét csapat továbbjutott a halálcsoportból.

(Photo by Dmitriy Golubovich/Anadolu Agency via Getty Images)

Nagyon kevés lehetőséget hozott az első játékrész első fele. Az egyetlen komoly helyzet Mbappé előtt adódott, aki a leshatárról tudott kilépni, a francia támadó viszont talán túl korán lőtte el a labdát, így Patricio hárítani tudott. A 28. percben aztán büntetőt ítélt a játékvezető, miután Lloris egy beívelésnél „kiütötte” Danilót, igaz előbb a labdát érte el. A tizenegyest Ronaldo higgadtan értékesítette a 31. minutumban, 1-0! A szünet előtt a franciák is büntetőhöz jutottak, miután Semedót szabálytalannak látta a bíró. Az ítéletvégrehajtó Benzema volt és ő sem hibázott, 1-1!

A második félidőt ugyanott folytatták a franciák, ahol az elsőt abbahagyták. Benzemát ugratta ki tökéletes ütemben Pogba, a Real támadója pedig a kapufa közreműködésével a hálóba juttatta a labdát, 1-2! Nem sokáig örülhettek azonban Deschamps legényei, ugyanis a 60. percben ismét tizenegyest végezhetett el Portugália, amit Ronaldo ezúttal sem hibázott el, 2-2! A portugál klasszis így megszerezte 109. gólját a válogatottban! Ezt követően ismét a francia rohamok következtek. Pogba távoli lövését védte a 68. minutumban Patricio, a kapufáról kipattanót pedig Griezmann szúrta kapura, de Patricio azt is hárítani tudta. Az utolsó 25 percben már egyik csapat sem törte igazán magát a gólszerzés érdekében, ugyanis megfelelő volt számukra ez az eredmény. Végül mindkét csapat elérte a célját, Franciaország csoportelsőként, Portugália pedig 2016-hoz hasonlóan harmadikként jutott tovább a halálcsoportból.

Portugália – Franciaország 2-2 (1-1)
Helyszín:
Puskás Aréna Vezette: A. Lahoz
Gólszerzők: Ronaldo (31. – büntető, 60. – büntető) ill. Benzema (45+2.), Benzema (47.)
Sárga lapok:
ill. Lloris (28.), Hernández (36.), Griezmann (40.), Kimpembe (83.)
Kiállítás: – ill. –

Portugália: Patricio – Guerreiro, Pepe, Dias, Semedo (Dalot 79.) – Sanches (Oliveira 88.), Danilo (Palhinha 46.), Moutinho (Neves 73.) – Jota, Ronaldo, B. Silva (Fernandes 72.) Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Kimpembe, Hernández (Digne 46., Rabiot 52.) – Pogba, Kanté, Tolisso (Coman 66.), Griezmann (Sissoko 87.), Mbappé – Benzema Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója:

Az F-csoport végleges állása: