Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Luis Enrique aggodalma már egy tízes skálán is mérhető!

Az E-csoportban a két ponttal bíró Spanyolország az őt egy egységgel megelőző Szlovákiával játszik Sevillában (18:00, Tv: Duna Tv) egy igazi ki-ki mérkőzést. A tét nem kicsi, a spanyoloknak le kell győzniük szomszédunkat ahhoz, hogy továbbjuthassanak az egyenes kieséses szakaszba. 

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Luis Enrique szövetségi kapitány is érzi a nyomást, amit azért igyekezett inkább magára venni a meccset megelőző sajtótájékoztatóján.

Hogy mennyire aggódok egy tízes skála alapján? – Hetes a válaszom. Egyszerűen nem tudok másképp tenni.” – Idézi a Marca Luis Enriquét.

“Eközben maximálisan meg vagyok győződve arról, hogy most olyanok vagyunk mint egy régi pezsgő, amely egyszer kitör majd az üvegből. Egy győzelem mindent megváltoztathatna a számunkra!” – Folytatta a spanyol kapitány.

“Minden véleményt elfogadok, tiszteletben tartok, de ettől még olyan érzésem van, hogy sokkal rosszabbul látatnak bennünket, mint a valóságban! Nem játszunk ugyanis olyan rosszul! A futballban rengeteget számít, hogy helyzeteket dolgozz ki, lehetőséget teremts magadnak a gólszerzésre. Rendre megvannak ezek a lehetőségeink, a statisztikák alapján élen állunk a helyzetek kidolgozásában. Ugyanakkor az sem kérdés, hogy a befejezésekben javulnunk kell! A fejemben már összeállt a kezdőcsapat, felkészültünk a meccsre, de nem szeretnék erről most már beszélni. Lengyelország ellen nem úgy alakult a találkozó, ahogyan terveztük, de így is elég elég lehetőségünk volt ahhoz, hogy megnyerhessük a meccset. Szlovákia egy masszív csapat, védekezésben különösen erősek, fel kell törnünk őket. Nyerni szeretnénk, ám ehhez szükségünk lesz a La Cartuja (A meccs helyszíne Sevillában – a szerk.) közönségére is!” – Így Luis Enrique.