Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2020: nyertek a svédek, csoportelsőként jutottak tovább – Videóval

Az Európa-bajnokság csoportköreinek utolsó fordulóit rendezték, az E-csoportban pedig még minden nyitott volt, ennek következtében nagy izgalmak vártak ránk a Svédország – Lengyelország összecsapáson is.

(Photo by Stanislav KrasilnikovTASS via Getty Images)

A svédek kiválóan kezdték a mérkőzést, a 2. percben egy Isak – Forsberg összjátékot követően, a RB Leipzig középpályása tudott eredményes lenni, miután higgadtan értékesítette ziccerét (1-0). A 17. percben egy nem megszokott jelenet volt, egy szögletet követően Lewandowski fejelt a felső kapufára, majd a kipattanót is ugyanoda bólintotta a Bayern München csatára, ami után harmadjára is próbálkozhatott volna a gólgyáros, de a lábai között elgurult a labda, így óriási lehetőséget szalasztottak el a lengyelek. A félidő vége előtt még Zielinskinek volt egy ígéretes lövése, azonban Olsen kitudta tolni a léc alól, ennek következtében egygólos svéd előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész úgy kezdődött ahogy a másik végződött, azaz Zielinski lövéssel és Olsen bravúrral. Ezt követően felpörögtek az események és Svédország is feltudott mutatni egy újabb lehetőséget, Quaison lövését védte bravúrral Szczesny. Nem sokkal később Krychowiak próbálkozott egy átlövéssel, de Olsen ezúttal is résen volt és hárítani tudott. A csereként beálló Kulusevski az 59. percben kiváló szólót mutatott be, majd remekül tálalt Forsberg elé, aki 18 méterről kiválóan lőtt a kapuba (2-0). Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis két minutummal később Zielinski kiugratásából Lewandowski gyönyörű gólt szerez (2-1). A 84. percben egy baloldalon vezetett támadás végén Frankowski labdája találta meg Lewandowskit, a bajorok gólfelelőse pedig higgadt maradt és kiegyenlít (2-2). A hosszabbítás negyedik percében a csereként beálló Claesson pedig eldönti a találkozó sorsát (3-2), ezzel a svédek csoportelsőként jutnak tovább, míg a lengyelek búcsúztak az Európa-bajnokságtól.

Európa-bajnokság, 3. forduló (E-csoport)
Svédország – Lengyelország
3-2 (1-0)
Helyszín: Gazprom Arena (Szentpétervár), Vezette: M. Oliver (angol)
Gólszerzők: Forsberg (2. 59.), Claesson (90+4.) ill. Lewandowski (61. 84.)
Sárga: M. Danielson (10.) ill. Krychowiak (74.), Glik (83.)

Svédország: Olsen – Lustig (Krafth 68.), Lindelöf, Danielson, Augustinsson – Larson, Ekdal, Olsson, Forsberg (Claeson 78.) – Quaison (Kulusevski 55.), Isak (Berg 68.). Szövetségi kapitány: Janne Andersson

Lengyelország: Szczesny – Jozwiak (Swierczok 61.), Bereszynski, Glik , Bednarek, Puchacz (Frankowski 46.) – Swiderski, Krychowiak (Placheta 78.), Klich (Kozlowski 74.), Swiderski, Zielinski – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Paulo Sousa

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az E-csoport végeredménye