Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért Cristiano Ronaldo a történelem legjobb góllövője!

A Franciaország elleni duplájával az iráni Ali Daei 109 gólos, válogatott mezben szerzett gólcsúcsát beállító portugál kapu előtti hatékonysága egészen elképesztő! Sokan -jogosan – már csak emiatt is a futballtörténelem legjobb góllövőjeként emlegetik CR-t.

A Marca című sportnapilap összeállítását felhasználva, mutatunk még pár olyan adatot, amelyek valóban eme rangos cím jogos birtokosaként tüntetik fel az ötszörös Aranylabdás klasszist.

»»» Kezdjük a legfontosabbal: CR akár már Belgium ellen (Vasárnap, 21:00)  egyedüli rekorder lehet a válogatottban szerzett gólok tekintetében!

»»» CR az első játékos lett, aki a világ -és Európa-bajnokságok tekintetében eljutott 20 gólig!

»»» Ronaldo már így is az Európa-bajnokságok történetének a legjobb góllövője, 14 találattal, messze lekörözve a 9 gólos Michel Platinit.

»»» Az Európa-bajnokságok történetében, beleértve a selejtezősorozatokat is CR 45 (!) gólnál jár, közel kétszer annyinál, mit a második helyezett (25) Zlatan Ibrahimovic vagy a harmadik Harry Kane (23)!

»»» A klubfutballban is számos csúcsot tart már a portugál! A legrangosabb sorozatnak számító Bajnokok Ligájában 134 góllal áll az élen, megelőzve a 120 gólos Lionel Messit!

»»» Az öt európai Top-bajnokság tekintetében (angol, spanyol, német, olasz és portugál) CR szerezte a legtöbb gólt, eddig 479-et!