Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte pályafutását az egykori olasz válogatott szélső – HIVATALOS

Ahogyan az sejthető volt, az elmúlt idény végeztével befejezte pályafutását az olasz válogatott egykori játékosa, melyet a szerdai napon erősített meg…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Az utoljára az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Chievo Verona csapatát erősítő Emanuele Giaccherini a minap hivatalos oldalán keresztül közölte, hogy 36 esztendősen befejezi pályafutását, a jövőben pedig edzői pályafutása megkezdésére készül.

Giaccherini a profi karrierjét 2004-ben a Cesena alkalmazásában kezdte, melyet néhány kölcsöntől leszámítva egészen 2011-ig erősített, menet közben pedig a harmadosztálytól a Serie A-ig jutottak fel. 2011-ben játékjoga 50 százalékát megszerezte a Juventus csapata, melyben két szezon alatt 52 pályára lépést vállalt és hat gólt szerzett. Ezt követően belekóstolt légiós életbe, és három éven át az akkor még angol első osztályú Sunderland alkalmazásában állt, de az utolsó szezont már kölcsönben a Bologna együttesében töltötte. Az alacsony szélső a 2016-os Európa-bajnokságon mutatott kiváló teljesítménye révén kapott még egy nagy lehetőséget és leigazolt a Napoli gárdájához, azonban nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket és másfél év után távozott a mostanáig szolgált veronai egylethez.

Pályafutása során 2012 és 2016 között szerepelt a válogatottban, 29 mérkőzésen négy gólt szerzett a nemzeti csapatban. A 2016-os franciaországi Eb-n pedig epizódszereplőből lépett elő a Squadra Azzurra egyik húzóemberévé.