Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Túl a negyvenen sem hagyja abba, újabb szezonra írt alá a gólgyáros – HIVATALOS

Elképesztő bejelentést tett a pénteki nap folyamán az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) egyik meghatározó csapata, a Lanús legendás karaktere ugyanis tovább folytatja pályafutását…

(Photo by Natacha Pisarenko – Pool/Getty Images)

Az argentin élvonalbeli Lanús csapata a péntek esti órákban erősítette meg, hogy veterán gólfelelőse, a két hét múlva már a 41. (!) születésnapját ünneplő José Sand újabb szezonra kötelezte el magát az egyesülethez.

A Pepe becenévre hallgató veterán támadó annak idején még a patinás River Plate együttesében kezdte meg pályafutását, majd a profik között a Colón színeiben debütált az 1999-2000-es szezonban. Pályafutása során számtalan csapatnál megfordult, légiósként az Egyesült Arab Emírségekben, Spanyolországban, Kolumbiában és Mexikóban próbálta ki magát, de végül a Lanús színeiben talált otthonra, ez lett az a csapat, amelyhez mindig visszatért.

Sand első ízben 2007 és 2009 között szolgálta a Granatát, amikor két idény alatt 59 gólt vágott a csapatban. Később 2016 és 2018 között, a második megszakítás alkalmával “csak” 44 találatra volt képes, utoljára pedig 2018. decemberében tért haza, a közös történet azóta is tart, Sand pedig legutóbbi visszatérése óta 16-szor volt eredményes a gárda színeiben. Amíg az első két alkalommal csapatát egy-egy bajnoki címhez segítette 2008-ban és 2016-ban, addig ez a harmadik szerepvállalása alkalmával eddig nem sikerült.

Az egykori háromszoros gólkirály az előző Copa de la Liga Profesional kiírásban hat, a Copa Sudamericana csoportkörében további két találatot szállított, és nyitott az újabb kihívásokra, hogy a hamarosan elrajtoló új idényben továbbra is szeretett klubját segítse.