Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Jaremcsuk sportszerű akart lenni, de az ukrán csapatkapitány nem hagyta – VIDEÓ

Anglia 4-0-ra ütötte ki Ukrajnát az Európa-bajnokság negyeddöntőjében és jutott tovább nagyon simán a legjobb négy közé. Már a mérkőzés első félidejének végére elszabadultak kicsit az indulatok, és egy érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők.

(Photo by Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az ukránok támadója, Roman Jaremcsuk az első játékrész végén kibillentette az angolok védőjét, Harry Maguire-t az egyensúlyából, aki a földre is esett. Jaremcsuk oda szeretett volna menni felsegíteni ellenfelét, nyújtotta is felé a kezét, amikor az ukránok csapatkapitánya, Andrij Jarmolenko odalépett, és megakadályozta csapattársát abban, hogy sportszerűen fogjon kezet és segítse fel Maguire-t. Jaremcsuk elismerte a szabálytalanságot, nyújtotta is a kezét az angol védő felé, de Jarmolenko először ellökte majd kétszer is rácsapott csapattársa kezére.

Az angol sajtó szerint ezért lehetett ennyire sportszerűtlen az ukrán csapatkapitány, mert már a meccs korábbi szakaszában összeszólalkozott az MU védőjével, pedig Maguire a találkozó előtt épp a West Ham játékosát emelte ki az ukrán csapatból tehetsége és teljesítménye miatt.

A mérkőzés német játékvezetője, Felix Brych azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, a jelenetek után levezényelte a segítségnyújtást és a kézfogást is.