Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Salzburg középpályásával erősített a Brighton! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton gárdája hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták a Red Bull Salzburgtól Enock Mweput. A középpályás 2025-ig szóló szerződést írt alá.

(Photo by Andreas Schaad/Getty Images)

Patson Daka után újabb nagy értékét adta el a Red Bull Salzburg együttese Enock Mwepu személyében. A 23 esztendős futballista szintén Anglia felé vette az irányt, ugyanis a Brighton gárdája szerződtette őt. A zambiai válogatott játékos 4 évre szóló szerződést írt alá a csapattal. A felek nem hozták nyilvánosságra Mwepu átigazolási díját, de a mértékadó transfermarkt szerint 23 millió euróért szerezte meg a játékjogát az angol csapat. A Brighton edzője, Graham Potter az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Mweput sikerült megszereznünk, már nagyon várom a közös munkát vele. Kora ellenére már nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi futballban. Ő egy nagyon sokoldalú játékos, a középpálya számos pontján bevethető, de nagyon gyorsan képes alkalmazkodni és tanulni, ami nagy előnyünkre válhat.

Mwepu Dakához hasonlóan 2017-ben érkezett a Salzburghoz. Az osztrák klub színeiben összesen 119 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 18 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A csapattal 4 bajnoki címet és 3 kupasikert zsebelt be az ott eltöltött évek alatt.