Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Eriksent és az életét megmentő szakembereket is meghívták a döntőre

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívta a dánok nagyon szerencsétlenül járt játékosát, Christian Eriksent és az életét megmentő orvosokat és szakembereket az Európa-bajnokság fináléjára. 

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Christian Eriksen a koppenhágai Parken stadionban esett össze minden előjel nélkül a Finnország elleni csoportmérkőzésen, majd mint később kiderült, leállt a szíve és újra kellett éleszteni. A stadionban tartózkodó szakemberek és orvosok gyorsasága, lélekjelenléte és hozzáértése is kellett ahhoz, hogy megmentsék a dán középpályás életét.

Eriksent azóta megműtötték, és a körülményekhez képest jól van, már emberek közé is jár. Az UEFA is úgy döntött, hogy a játékost és feleségét, illetve a hat szakembert is meghívják az Európa-bajnokság döntőjére, ám arról még nincs hír, hogy elfogadták-e a meghívást, egyetlen mentősön, Peder Ersgaardon kívül, aki megtisztelve érzi magát.

“Nagyon izgatott vagyok, mint egy kisgyerek karácsonykor”

– nyilatkozta Ersgaard a FOA magazinnak.

“Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek, akik mindannyian jó munkát végeztek akkor. Nem egy emberes meló volt ez.”

Dánia végül bejutott az elődöntőbe, ahol Angliával fog majd játszani a Wembley-ben szerda este.