Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Nagyot trollkodott az angolokkal a dán kapus!

A Dánia – Anglia Európa-bajnoki elődöntőt megelőző hivatalos sajtóeseményen dán részről részt vett Kasper Schmeichel is, aki nem fogta vissza magát, amikor a “háromoroszlánosok” elleni esélyekről kérdezték. 

(Photo by UEFA/UEFA via Getty Images)

Az egyébként éppen Angliában, a Leicester City együttesénél védő 34 esztendős hálóőrt megkérdezték arról, hogy mit gondol, valóban ‘hazatérhet a futball’ – Angol részről, nagy torna előtt rendre a ‘football is coming home’ jelmondatot használják a szurkolók, akik rég érezhették már ilyen közel magukat egy nagy sikerhez, mint a mostani Európa-bajnokságon… A ‘futball hazatér’ kérdés nem véletlen, hogy a mostani Eb egyik leggyakrabban használt jelmondata is.

Nos, Kasper Schmeichel nem sokat gondolkodott a válaszán: “Volt egyáltalán otthona (a futballnak) valaha? Nem emlékszem, hogy Anglia megnyerte volna már az Európa-bajnokságot!” – Hangzott a kíméletlen válasz a rutinos kapustól (egyébként Anglia valóban nem nyert még Európa-bajnokságot – a szerk.), aki nem állt meg ennyinél.

“Nem világbajnokok voltak?!” – Így Schmeichel, aki igen jókedvűnek tűnt a meccs előtt.

“Őszinte leszek, nagyon minimálisan foglalkozunk az angolokkal. Saját magunkra kell összpontosítanunk. Nem igazán gondoltam bele abba se, hogy mit is jelentene megállítani Angliát, inkább azzal foglalkoznék, mit jelenthet az elődöntő Dániának!” – Tért rá már némiképp komolyabb hangnemben a találkozóra a legendás Peter Schemichel fia.

“Nem hiszem, hogy Angliában átérzik azt, amit most a mi kis országunkban érezhetnek! 5,5 millió embert teszünk boldoggá azzal, hogy láthatják, hogy versenyképes válogatottunk van. Eriksen tragédiája előtt is egységes csapatunk volt, arról van szó, hogy egy szomorú tragédiában megtaláltuk azt a bizonyos fényt…  Bízunk magunkban, hiszünk egymásban, ezt akarjuk megmutatni újra és újra a világbank! Eriksen tragédiája az egész országot közelebb hozta, hozzánk is, hihetetlen támogatást tudhatunk magunk mögött. Leírhatatlan a szukrolók szeretete! Soha nem tapasztaltam még hasonlót a karrierem során! A futball tényleg csodákra képes!” – Tette még hozzá a kapus, akinek szavai után talán felesleges motiváltságról beszélni a dán válogatottat illetően az elődöntőre készülve.

 

Az Európa-bajnokság második elődöntőjét 21:00-tól az M4 Sport élőben közvetíti!