Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Letartóztatták a Benfica elnökét, összeült a válságstáb

Egybehangzó portugál sajtóbeszámolók szerint igencsak súlyos vádak miatt letartóztatták a patinás portugál labdarúgó-csapat elnökét…

Egybehangzó portugál sajtóbeszámolók szerint hamisítás, adócsalás és pénzmosás gyanújával a portugál hatóságok letartóztatták a Benfica csapatának elnökét, Luís Filipe Vieirát. Az esetet követően a klub vezetősége szerda estére válságtalálkozót hívott össze.

A 72 éves sportvezető mellett fiát, Tiagót és még két másik üzletembert, a csirkekirályként emlegetett José António dos Santost, illetve Bruno Macedót is őrizetbe vették, az első bírósági kihallgatásukra csütörtökön kerül sor. Az elnökkel szemben több vizsgálat is folyik, a mostani letartóztatások a már összegyűjtött bizonyítékok figyelembevételével, a vádlottak szökésének és a “folyamatban lévő gyanús cselekmények kiteljesedésének” megakadályozása céljából történtek.

A 37-szeres portugál bajnok lisszaboni gárda az elmúlt szezont a hazai bajnokság (Primeira Liga) harmadik helyén zárta, mellyel a mostani kiírásban elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.