Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az UEFA elnöke szerint nem lesz több ilyen torna

Noha az általános vélekedés szerint a körülményekhez képest remekül sikerült a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság, az európai szövetség első embere szerint a közeljövőbe nem várható hasonló torna…

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin állítása szerint a szervezet a jövőben nem támogatja a mostanihoz hasonló, összeurópai kontinenstornákat:

“Ez túlságosan nagy kihívás és egyáltalán nem korrekt, hogy volt, akinek több mint tízezer kilométert kellett utaznia, és volt, akinek alig ezret. A szurkolóknak Rómából Bakiba kellett volna utaznia pár nap alatt. Érdekes ez a lebonyolítás, de nem hiszem, hogy gyökeret ver és valaha megismételjük.”

Az egy évvel elhalasztott kontinenstorna mérkőzéseit Amszterdam, Baku,, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma, Sevilla és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendezték meg. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítottak le.

A következő Európa-bajnokságot 2024-ben Németországban rendezik, és a tervek szerint az ország tíz stadionjában rendeznek majd mérkőzéseket.