Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona védőjét csábítaná az Evertonhoz Rafael Benítez – sajtóhír

A spanyol vezetőedző egy ballábas belső védőt szeretne igazolni, így jöhet képbe a katalánok játékosa, akihez nem ragaszkodik Ronald Koeman.

(Photo by Mattia Ozbot/Soccrates/Getty Images)

Az Everton újdonsült trénere, Rafael Benítez megkérte a liverpooli együttes vezetőségét, hogy szerezzék meg neki Clément Lenglet a Barcelonától, spanyol sajtóinformációk szerint.

A katalánok nem ragaszkodnak középhátvédjükhöz, sőt, örülnek is neki, hogy van érdeklődő a francia játékos iránt, ugyanis jelenleg elég nagy anyagi gondokkal küzdenek, amelyet Joan Laporta elnök szeretne minél hamarabb rendbe hozni, így a 26 éves bekk is nyugodt szívvel távozhat.

Lenglet árát 20 millió euróban határozta meg a Barcelona, hiába ér ettől többet jelenleg, legalábbis a mértékadó transfermarkt.com szerint, ahol 25 millió euróra becsülik az értékét. A Kékek pedig ezt az összeget simán kifizetik érte, ezáltal már csak magán a játékoson múlhat az átigazolás létrejötte.

A 26 éves francia válogatott bekk 2018-ban érkezett a katalánokhoz 36 millió euró ellenében, és eleinte határozott játékkal előrukkolva stabil kezdője volt a Barcának, de az elmúlt évben már nem tudta hozni a szintet, így sok szurkoló ki is kezdte őt. Összesen 133 alkalommal léphetett pályára tétmérkőzésen Gránátvörös-kék színekben, amelyeken 7 gólt és 2 gólpasszt hozott össze.