Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Az esélyesek hozták a kötelezőt! – eredmények

Nem született meglepetés az Arany-kupa B-csoportjában, miután Kanada és az Egyesült Államok is nyerni tudott az első csoportmeccsén. Az A-csoportban pedig El Salvador legyőzte Guatemalát, így megelőzték Mexikót a tabellán.

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Tegnap kezdetét vette az Arany-kupa, amely rögtön egy nagy meglepetéssel indult. A második játéknap viszont nem hozott semmilyen meglepetést, mind a három találkozón az esélyesek arattak diadalt. Először Kanada lépett pályára Martinique ellenében. A találkozó első gólját Martinique szerezte a 10. percben Riviere révén, ám ezzel csak feldühítették ellenfelüket, amely 15 minutum alatt 3 gólt is berámolt Larin, Osorio, Eustaquio sorrendben. A második játékrészre így nem maradt nyitott kérdés, de a 89. percben azért meglőtte 4. gólját is a nagy fölényben futballozó Kanada a csereként beálló Corbeanu révén. Összességében egy könnyed győzelemmel kezdte az Arany-kupa csoportkörét John Herdman együttese.

Kanada – Martinique 4-1 (3-1)
Helyszín: Children’s Mercy Park (Kansas City) Vezette: I. Barton
Gólszerzők: Larin (16.), Osorio (20.), Eustaquio (26.), Corbeanu (89.) ill. Riviere (10.)

A B-csoport másik óriása, az Egyesült Államok gárdája Haitivel csapott össze az első csoportmeccsén. Ez a találkozó jóval nehezebben alakult a vártnál, hiszen hiába szerezte meg a 8. percben a vezetést az Egyesült Államok csapata Vines révén, ezt újabb találat nem követte. A folytatásban mindkét félnek bőven megvolt a lehetősége a gólszerzésre, de az eredmény már nem változott, így Haitinek csak a tisztes helytállás jutott, míg Gregg Berhalter csapatától ennél többre lesz szükség a folytatásban.

Egyesült Államok – Haiti 1-0 (1-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park (Kansas City) Vezette: S. Martinez
Gólszerző: Vines (8.) ill.

A B-csoport aktuális állása:

(A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!)

 

Az A-csoportban kisebb átszervezésre volt szükség Curacao visszalépése miatt, így a két B-csoportos találkozó után következett El Salvador és Guatemala párharca. A mérkőzésen végig nagy fölényben futballozott El Salvador, de a gólokra egészen a véghajráig kellett várni. Már-már Guatemala is elhihette, hogy sikerül pontot szerezniük, ám a 81. percben hátrányba kerültek Roldan góljának köszönhetően. A mindent eldöntő találatot Rivas szerezte a 96. percben, így Mexikó botlása után El Salvador áll az A-csoport élén.

El Salvador – Guatemala 2-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadium Vezette: J. Marrufo
Gólszerzők: Roldan (81.), Rivas (90+6.) ill. –

Az A-csoport aktuális állása:

(A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!)