Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keane szerint a játékosok a hibája a vereség

Az angol válogatott haza pályán büntetőkkel bukta el az Európa-bajnokság döntőjét, sokak szerint Gareth Southgate hibájából, azonban az Eb alatt szakértőként dolgozó Roy Keane szerint más tehet a vereségről.

A Manchester United legendája nem Southgate-ben látja a vereség okát, sokkal inkább a játékosokban, azonban nem a büntetőt hibázó hármasban, hanem a labda mögé oda sem álló Sterlingben és Grealish-ben.

“Ha te vagy Sterling vagy Grealish, egyszerűen nem engedheted meg, hogy egy fiatal srác előtted végezze el a tizenegyestSokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint egy 19 éves, félénk tehetségnek. Sterling kupákat nyert, ki kellett volna állnia, és el kellett volna vállalnia a lövést.” – mondta el a véleményét Roy Keane az ITV-nek, arról miért nem Sakának kellett volna rúgnia az ötödik büntetőt.

A 49 éves szakember érveibe nehezen lehet belekötni, viszont kicsit árnyalja a képet, hogy a mérkőzés utána az angol szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget és elárulta, hogy ő jelölte ki a rúgókat.
“Az edzéseken nyújtott teljesítmény alapján jelölöm ki a játékosokat a büntetők elvégzésére, nem ők döntenek. Csapatként nyertünk, és most csapatként vesztettünk.”