Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevilla mindenben megegyezett francia tehetségük új klubjával – sajtóhír

A transzferhírekben mindig nagyon jól értesült Gianluca Di Marzio értesülései szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla kész eladni francia tehetségét, Jules Kounde-ét.

(Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images)

A Sky Italia újságírója, Gianluca Di Marzio úgy értesült, hogy a Sevilla mindenben megegyezett a Tottenham együttesével arról, hogy Jules Kounde a londoni csapatban folytatja pályafutását. A fiatal francia védőért harcban volt több európai klub is, köztük a PSG, a Barcelona és a Real Madrid is, de a klub a Tottenham ajánlatát fogadta el érte. Már csak a személyes feltételekről kell megegyezni a játékosnak és új klubjának Di Marzio szerint.

Az újságíró a transzfer részleteit is elárulta, miszerint a Tottenham nem csak 30 millió eurót fog érte fizetni a Sevillának, hanem hozzácsapják az üzlethez Davinson Sanchez játékjogát is. Az angol együttesnek szüksége van új védőkre, mert többen is a távozás szélén állnak: a hírek szerint Toby Alderweireld and Serge Aurier is távozni akar, míg Ben Daviest a Napoli akarja leigazolni.

Kounde az előző szezon egyik legnagyobb felfedezettje volt. Nagyon agilis játékos, aki a védelem bármely pontján bevethető, remekül szervezi a játékot és a passzpontossága is kiváló. Tehetségét az Európa-bajnokságon is megmutathatta, ahol Didier Deschamps szövetségi kapitány többször is bizalmat szavazott neki. 2019 óta a Sevilla játékosa, ahová a Bordeaux-tól érkezett 25 millió euróért, azóta pedig minden sorozatot figyelembe véve 89 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken pedig védő létére 6 gólt és 2 gólpasszt is jegyzett.