Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaországba készül az AS Roma támadója – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi lapinformációk szerint minden kérdés eldőlt, az AS Roma mellőzött támadója ismét a kölcsönbeli távozás mezejére léphet…

(Photo by Peter Lous/Soccrates/Getty Images)

Egybehangzó francia lapértesülések szerint az AS Roma együttese és a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő OGC Nice csapata mindenben megállapodott egymással a “farkasok” holland támadója, Justin Kluivert klubváltásáról, és a beszámolók szerint a tehetséges csatár 10 millió eurós vételi opcióval kerülhet kölcsönben a francia klubhoz.

A 22 esztendős szélső három évvel ezelőtt igazolt át nevelőegyesületétől, az Ajaxtól közel 19 millió euró ellenében a Giallorossihoz, ahol azonban csak epizódszereplő tudott lenni, minden sorozatot figyelembe véve 68 mérkőzés alatt csatár létére mindössze 9 alkalommal talált be. Kluivert nem találta meg a számításait első két évében a Serie A-ban, ezért múlt ősszel a Roma a Bundesligában érdekelt RB Leipzig csapatához irányította őt kölcsönben, s Németországban bár akadtak ígéretes mozzanatai, 19 bajnoki mérkőzésen mindössze három találatig jutott, így az évad végeztével a lipcseiek sem marasztalták őt. A holland válogatottban két meccset játszó fiatal támadó eddig sehol nem találta meg igazán a számításait.

Justin Kluivert édesapja, Patrick annak idején többek közt az Ajax, az AC Milan és a Barcelona játékosai közt szerepelt, ezidáig túl magasra téve a lécet fia számára.