Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: szoros meccsek, eldöntetlen párharcok – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig játszották le a Libertadores-kupa 2021-es kiírásában az egyenes kieséses szakasz első mérkőzéseit, vagyis a nyolcaddöntők odavágóit, melyben gyakorlatilag semmi nem dőlt el…

(Photo by Gustavo Garello-Pool/Getty Images)

A legrangosabb dél-amerikai nemzetközi klubtorna, a Libertadores-kupa nyolcaddöntői közt három argentin-brazil slágerpárosítást rendeznek, melyből két párharc döntetlenre áll, egyben pedig a riói gárda vezet. A két évvel ezelőtti győztes Flamengo ugyanis egy góllal diadalmaskodott a tavalyi Copa Sudamericana-nyertes Defensa y Justicia vendégeként, ezzel szemben a Boca Juniors és az Atlético Mineiro, valamint a Sao Paulo és a Racing Club sem bírt egymással az első felvonások alkalmával.

Mind közül az egyetlen párosítás, melyben az egyik fél egynél több gólos különbséggel diadalmaskodott az a brazil Fluminense 2-0-s győzelme volt a paraguayi Cerro Porteno ellenében, így a 16 versenyben lévő csapat közül leginkább ők érezhetik nyeregben magukat a visszavágók előtt.

A címvédő Palmeiras együttese egy góllal nyert a chilei Universidad Católica ellen, míg az argentin Vélez Sarsfield a csoportkörben parádézó ecuadori Barcelona ellen szerzett ugyancsak 1-0-s lépéselőnyt.

Nem született döntés az argentin belharc első felvonásán a River Plate és az Argentinos Juniors csörtéjében sem, mint ahogyan az Olimpia Asunción és az Internacional is remizett egymással.

Libertadores-kupa, nyolcaddöntő, az 1. mérkőzések eredményei

Defensa y Justicia (argentin) – Flamengo (brazil) 0-1
Olimpia Asunción (paraguayi) – Internacional (brazil) 0-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Barcelona (ecuadori) 1-0
Cerro Porteno (paraguayi) – Fluminense (brazil) 0-2
Boca Juniors (argentin) – Atlético Mineiro (brazil) 0-0
River Plate (argentin) – Argentinos Juniors (argentin) 1-1
Sao Paulo (brazil) – Racing Club (argentin) 1-1
Universidad Católica (chilei) – Palmeiras (brazil) 0-1

Az egyes párharcok visszavágóira egy hét múlva, keddtől csütörtökig kerülhet sor.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!