Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megújította kiváló hátvédje szerződését a Napoli – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli egyesülete a csütörtök esti órákban fontos bejelentést tett a klub egyik felkapott játékosáról…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Napoli csapata megerősítette, hogy 2026-ig megújította olasz válogatott hátvédje, Giovanni Di Lorenzo szerződését a klubnál, miután az Eb-győztes hátvédet az utóbbi időben többek között a Manchester United együttese is komolyan megkörnyékezte.

A 27 esztendős jobbhátvéd mindössze két éve áll a Partenopei alkalmazásában, de az elmúlt két szezon alatt olyannyira alapemberré nőtte ki magát, hogy szezononként 33, ill. 36 bajnoki mérkőzésen szerepelt. Minden sorozatot figyelembe véve már 95 tétmeccsen viselhette a világoskékek szerelését. Hátvéd létére ilyen rövid idő alatt már hét gólt is szerzett az egyesületben. Di Lorenzo profi pályafutását a Reggina alakulatában kezdte, jó darabig kizárólag alacsonyabb osztályú csapatokban tevékenykedett. Megfordult a Matera és az Empoli színeiben, utóbbival a 2018-2019-es idény során 37 meccsen öt gólig jutott debütáló élvonalbeli évében. Klubszinten 2018-ban másodosztályú bajnok lett az Empolival, 2020-ban pedig Olasz Kupa-győztes a Napolival.

Di Lorenzo 2018-ban mutatkozhatott be az olasz válogatottban, azóta 13 alkalommal képviselte a nemzeti színeket. Az Azzurri végső győzelmével befejeződő idei Európa-bajnokságon egy kivételével az összes találkozón szerepelt, az egyenes kieséses szakaszban minden egyes játékpercet a pályán töltött.